valValenciennes
setSaint-Etienne
1-0
Datum: 09/05/2007 20:30
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stade Nungesser
Yaya Touré was de antiheld
Yaya Touré was de antiheld
Foto: © SC

Sochaux – Monaco 2-1
 
Sochaux houdt zijn kansen op de Uefa-cup gaaf. Het won van Monaco en stijgt zo naar de vijfde plaats. Yaya Touré zou de antiheld worden; de ex-speler van Beveren raakte op het halfuur ongelukkig een voorzet aan, de bal verdween achter Roma. Frédéric Piquonne herstelde dat door vlak voor rust door tegen te scoren. In de tweede helft moest Monaco met z’n tienen verder, na de uitsluiting van… Yaya Touré. Het numerieke overwicht gaf Sochaux pas in de slotfase wat voordeel, want toen zorgde Sébastien Grax ervoor dat de punten in het Stade Auguste Bonal bleven.
 
Valenciennes – Saint-Etienne 1-0
 
Valenciennes heeft zich zo goed als zeker verzekerd van een nieuwe jaargang in de Ligue 1. Het versloeg Saint-Etienne met het kleinste verschil, door een treffer van Patrick Paauwe vlak in het begin van de tweede helft.
 
Lorient – Auxerre 2-1
 
Een duel tussen twee middenmotors leverde al vroeg twee goals op. André-Pierre Gignac zorgde na twaalf minuten voor de 1-0, zeven minuten later maakte Jelen weer gelijk. Uiteindelijk was het wachten tot vijf minuten voor tijd voor de ontknoping. Lorient zou aan het langste eind trekken door een treffer van , die de 2-1 voorbij Sorin kreeg.

Ligue 1

 Speeldag 36