Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Leon-Bollée
Bordeaux speelt gelijk en doet slechte zaak
Ruben Claesen

Bordeaux staat virtueel niet meer op een Champions League-plaats. Het ging 1-1 gelijkspelen op Le Mans en blijft zo staan op de vierde plaats, met evenveel punten als Lens, want ook dat kon thuis tegen Nice niet winnen.

De eerste helft was gelijkopgaand. Scoren lukte voor beide teams echter niet, daarvoor was het wachten op de tweede periode.

En het was de thuisploeg dat een eerste keer de weg naar de netten vond. De Braziliaanse spits Grafite bracht Le Mans met zijn elfde van het seizoen op 1-0, Bordeaux zag de bui al hangen. Toch vocht het terug en kwam tien minuten later op gelijke hoogte via Perea. Eigenlijk volstond een punt niet en dus ging het op zoek naar de winning goal, maar doelman Pelé hield stand.

Les Girondins konden dus niet profiteren van de misstap van Lens en heeft haar lot met betrekking tot het Kampioenenbal niet meer in eigen handen.