Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Parc Des Princes
PSG speelt Troyes naar Ligue 2
Ruben Claesen

Lang zag het ernaar uit dat Troyes de degradatiestrijd nog iet of wat spannend zou houden. Het stond lange tijd op voorsprong, maar in het tweede deel van de tweede helft ontbonden Pauleta en Diané hun duivels. Zo komt de Portugees in een moeilijk seizoen toch nog aan 14 treffers, en staat zo plots eerste in de topschutterstand.

PSG ving de wedstrijd toch met enige stress aan. Won het, dan was het mathematisch gered, maar als Troyes met de drie punten ging lopen, kwam het tot op drie punten van de hoofdstedelingen. Toch begon het met de nodige druk naar voor, want de elf voelden zich toch verplicht iets terug te geven aan de toch wel fantastische supporters, die hun ploeg in een moeilijk seizoen toch onvoorwaardelijk gesteund hebben; het behoud zou ook deels aan hen te danken zijn.

Maar dan moest het eerst winnen, en dat bleek niet zo evident. Dat was namelijk te wijten aan een sterk keepende Le Crom, die in het eerste kwartier al twee keer moest tussenkomen op een inzet van de Portugese goalgetter Pauleta. PSG drukte nog eens door, maar liep dan tegen een snelle counter en de dribbelvaardige Benjamin Nivet aan. Hij ontdeed zich eerst van drie Parijzenaars alvorens Landreau met een knap schot in de korte hoek te kloppen. 0-1, de slimste ploeg stond op voorsprong. Wat volgde was een verbaasde thuisploeg, waardoor er ruimte voor de bezoekers ontstond. Bangoura was de eerste die ervan profiteerde, maar Landreau was bij de pinken. Toch kreeg PSG voor de rust nog een dot van een kans, maar Pauleta kopte op de lat.

In de tweede helft ging PSG verder op haar elan. Maar toen er op het uur nog niet gescoord werd, bracht trainer Le Guen Amara Diané en Marcelo Gallardo in, en vooral die eerste zou een gouden wissel betekenen. Tien minuten later versnelde Diané in de zestien, Faye moest de noodrem gebruiken. Gevolg: strafschop, een kolfje naar de hand van Pauleta. 1-1 met nog zeventig minuten spelen, ook met een gelijkspel was Paris Saint Germain gered, maar toch wou het meer. Na achtenzeventig minuten bediende de snelle Diané Pauleta, en oog in oog met Le Crom hield hij het hoofd koel en bracht zijn ploeg verdiend op 2-1. Zo sluit PSG een slecht seizoen toch nog goed af, Troyes daarentegen speelt volgend seizoen, samen met Nantes en Sedan, in de Ligue 2.