Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade du VĂ©lodrome
Marseille laat Lyon niet los
Ruben Claesen

Olympique Marseille heeft in het eigen Stade Vélodrome Le Mans verslagen met 2-0. Beide doelpunten vielen in het tweede deel van de tweede helft. Met die zege vergezelt L’OM Lyon op de leiderspositie, Le Mans zakt terug tot de zevende stek.

Een schoonheidsprijs zou deze wedstrijd nooit verdienen. Marseille was lichtjes de betere, maar doelpunten produceren zat er in een saaie eerste helft niet in.

Dat gebeurde wel in de tweede. En het waren twee wissels die Marseille op voorsprong brachten. Twintig minuten voor tijd kon de ingekomen Bamogo de score voor de thuisploeg openen op aangeven van ook al ingebrachte Nasri.

Tien minuten later besliste Niang Le Mans’ lot. Na een fout van Cerdan op Niang zette de Senegalees zelf de strafschop om. 2-0, er zou niet meer gescoord worden; Le Mans moet het kopgroepje laten gaan, Marseille mag van een geslaagde seizoensstart spreken.