1-0
1-1
1-2
1-4
91' Karim Benzema (pen)
Datum: 26/08/2006 17:15
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Municipal du Ray
Lyon doet het in de tweede helft
Ruben Claesen

Olympique Lyon heeft het eerste duel van de vierde speeldag gewonnen. Het versloeg Nice met 1-4. Alle goals van de kampioen vielen in de tweede helft, Vahirua had Nice in de eerste helft al op voorsprong gebracht. Lyon is nu voorlopig alleen leider met tien punten, Nice blijft met amper één puntje gedeeld laatste.

In de basiself van Lyon kreeg Squilacci verrassend de voorkeur op aanvoerder Caçapa, waardoor Juninho de nieuwe kapitein werd. Lyon begon met veel zin aan de partij en kampeerde van meet af aan op de helft van Nice. Lyon nam dus het initiatief, Nice teerde op de counter en op de snelheid van diepe spits Koné. Maar die Koné was al onzeker voor de wedstrijd, en werd al na twintig minuten vervangen. Even voor het halfuur kwam de thuisploeg tegen de gang van het spel in op voorsprong. Na een knappe actie had Vahirua een prachtige lob in petto die Coupet volslagen kansloos liet. Tien minuten voor de rust kwam Lyon ei zo na op gelijke hoogte, maar de schitterende pegel van Tiago trof de lat. Enkele minuten later kon Lloris ternauwernood een vrije trap van Juninho in corner duwen. Bij de rust leidde Nice met het kleinste verschil.

Houillier bracht met het oog op de tweede helft Kallström in de plaats van Juninho in, die last had van buikpijn. Al na drie minuten hingen de bordjes weer in evenwicht: Malouda werkte een voorzet van Tiago binnen. Een kwartier later bracht Houillier ook Benzema in voor de bleke Fred, en de wissel loonde vrijwel meteen. Benzema stond nog geen vijf minuten op het veld toen hij een voorzet van Malouda binnenwerkte. En Lyon ging door, weer vijf minuten later stond het 1-3, nadat Tiago Lloris kon verschalken. In de blessuretijd mocht Benzema zijn tweede van de avond maken: hij trapte een penalty feilloos binnen nadat een Nice-verdediger de bal met de hand toucheerde. 1-4, Lyon won verdiend.