nicNice
olyLyon
1-0
1-1
1-2
1-4
91' Karim Benzema (pen)
Datum: 26/08/2006 17:15
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Municipal du Ray
Leider ontvangt numero drie
Ruben Claesen
| 0 reacties
Leider ontvangt numero drie
Foto: © SC

In het weekend van 26 en 27 augustus staat de vierde speeldag van de Franse Ligue gepland. En als we naar het klassement kijken, staat er een echte topper op het programma.
 
Leider Marseille ontvangt zondagavond om 18u00 immers in het eigen Stade Vélodrome de derde in de rangschikking, Le Mans. Beide ploegen hebben zeven punten en hebben dus nog niet verloren. Het zal ook een confrontatie worden tussen Franck Ribéry en Romaric (ex-Beveren), de vroege seizoensrevelaties van beide ploegen tot dusver.
 
Over toppers gesproken, zaterdagavond om 20u00 is er nog één geprogrammeerd. Onze landgenoot Kevin Mirallas ontvangt met zijn ploeg Lille in het Stade Gimonprez Jooris Bordeaux. Allebei hebben ze zes punten en staan op een gedeelde tweede plaats.
 
Zaterdag moet titelhouder Lyon al om 17u15 op bezoek bij Nice. De thuisploeg miste zijn seizoenstart compleet en staat met één puntje gedeeld laatste. Lyon staat met Marseille en Le Mans aan de kop van de rangschikking, met zeven punten dus. Verrassend, want de ‘kenners’ hadden een vroeg puntenverlies van de steeds oppermachtige kampioen van de vorige seizoenen helemaal niet verwacht, en zeker niet in een thuiswedstrijd tegen Toulouse.
 
De hoofdstedelingen moeten zaterdagavond een bezoekje brengen aan Sochaux-Montbeliard. De start van Paris Saint Germain verliep ook niet vlekkeloos, met slechts vier op negen. Sochaux heeft er eentje meer, vijf punten.
 
Ook op zaterdagavond zijn er Lorient – Nantes en Troyes – Toulouse.
 
Op zondagavond om 18u00 staan er buiten de wedstrijd tussen Marseille en Le Mans nog drie wedstrijd op het programma. Eén daarvan is Monaco – Sedan. De Monegasken maken één van de slechtste seizoensstarten ooit door, terwijl men van Sedan ook niet kan zeggen dat ze goed vertrokken zijn. Monaco heeft één punt, Sedan twee. Wil Monaco niet in een crisis terechtkomen, zal het deze wedstrijd koste wat het kost moeten winnen.
 
Na de hattrick tegen OFK Belgrado wil Luigi Pieroni (foto) ook scoren in de Ligue 1. Pieroni moet dan de netten vinden in het Stade Marcel Picot van Nancy, waar die andere goaltjesdief Tosin Dosunmu speelt. Nancy maakte een goede start door met zes punten, Auxerre won nog niet en heeft slechts twee punten.
 
Verder is er ook Valenciennes – Rennes.
 
Saint-Etienne en Lens mogen de vierde speeldag afsluiten. Om 21u00 ontmoeten beide teams elkaar. De thuisploeg won er twee en verloor er één, Lens speelde er één gelijk en won er één.

Meer nieuws