Auxerre
monMonaco
Datum: 09/09/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Auxerre de betere van Monaco
Thomas Dubois
| 0 reacties
Auxerre de betere van Monaco
Foto: © SC

Auxerre heeft een goede zaak gedaan door thuis te winnen van AS Monaco. Voor het begin van de wedstrijd stond de ploeg van onze landgenoot Luigi Pieroni op een achttiende plaats met slechts twee punten. Nu heeft het vijf punten en staat het op een dertiende plaats. Monaco volgt op positie vijftien.
 
Het was nochtans Monaco dat het best aan de wedstrijd begon met enkele pogingen op doel van onder meer oude gekende Yaya Touré en Kallon. Auxerre-doelman Cool bleef echter koelbloedig en stopte elke bal. Nadat de Monegaskische storm gaan liggen was, was het de beurt aan Auxerre om zich aanvallend uit te leven. Dat leverde op het halfuur de voorsprong op. Via onder meer Kahlenberg belandde de bal bij Cheyrou die de netten deed trillen.
 
Monaco trachtte iets terug te doen via Jan Koller en Plasil, maar ook dat leverde geen gelijkmaker op. Het was integendeel Auxerre dat op 2-0 kwam in het begin van de tweede helft. Jelen die voordien al enkele opgelegde kansen de nek omwrong kon dan toch scoren en de thuissupporters doen juichen, 2-0. De assist kwam van de voet van Pieroni.
 
Monaco kon zich nu beter herstellen en scoorde de aansluitingstreffer. Nimani zette Cool op het verkeerde been en scoorde de 2-1. Monaco zette naar het einde toe nog alles op alles, maar de thuisploeg zwikte niet en behaalt zo z’n eerste overwinning van het seizoen. 

Vooraf