Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Leon-Bollée
Lyon wint opnieuw, Aruna goed bij schot
Thomas Dubois

Naast Nantes – Lille en Auxerre – Monaco stonden er in Frankrijk zaterdagavond nog zes wedstrijden op het programma. Bordeaux ontving thuis rode lantaarn Nice en won met 3-2. Het waren de bezoekers uit Lille die op voorsprong kwamen via Varrault. Bordeaux zette die scheve situatie in twee minuten recht. Eerst scoorde Darcheville de gelijkmaker waarna Silva Wendel twee minuten later de voorsprong aantekende. In de tweede helft liep Bordeaux uit tot 3-1, Nice scoorde op penalty nog wel tegen maar verder dan die aansluitingstreffer kwam het niet.

Le Mans en Lorient hielden het bij een 1-1 gelijkspel. Grafite bracht Le Mans op voorsprong, Lorient kon aanspraak maken op de gelijkmaker en kreeg die ook via Morel. Beide ploegen bewegen zich zo verder mee  in de bovenste helft van het klassement.

Lens won thuis heel overtuigend van Valenciennes. De grote held in die wedstrijd was Aruna Dindane. Lens won met 3-0 en de voormalige Anderlecht-speler scoorde hierbij de eerste twee doelpunten. Al na zeven minuten stond de 1-0 op het bord. Even zag het er naar uit dat Lens een serieus pak rammel zou verkopen aan Valenciennes, want de 3-0 stond al na een halfuur op het bord. De bezoekers herpakten zich echter en beperkten de schade.

Leider Lyon versloeg Troyes met 2-0. De twee doelpunten vielen verspreid over de wedstrijd, in het begin en op het einde. Lyon was heer en meester en stond na een kwartier op voorsprong via Cris. Juninho scoorde enkele minuten voor tijd de 2-0. Lyon heeft na vijf speeldagen weeral dertien punten en lijkt opnieuw een maatje te sterk voor de concurrentie.

Rennes won nipt met 2-1 van Sochaux. De eerste helft was een maat voor niks, pas in de tweede helft begon de animo. In een dolle drie minuten scoorde elke ploeg één keer. Het was Rennes dat uiteindelijk aan het langste eind trok, Monterrubio scoorde de 2-1 op strafschop.

De laatste wedstrijd zaterdagavond was die tussen Sedan en Saint-Etienne. Die wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel. Daar werd er al vlug gescoord door de bezoekers uit Saint-Etienne. Sedan reageerde gevat en kon meteen gelijkmaken dankzij Noro. Diezelfde Noro bracht de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong. Dat was niet voldoende voor de winst, want Feindouno maakte gelijk op strafschop.

Zondag staan nog twee partijen op het programma. Toulouse neemt het thuis op tegen Nancy, terwijl de speeldag afgesloten wordt met de topper tussen Marseille en PSG.