Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Gerland
Lyon wint zonder veel moeite
Ruben Claesen

Lyon heeft zaterdagavond geen steken laten vallen. Het won in het eigen Stade Gerland met 2-0 van Troyes. In elke helft één doelpunt: Cris scoorde na een kwartier, Juninho Pernambucano even voor tijd. Met die zege nestelt Lyon zich alleen op kop; Marseille, dat zondagavond nog bij PSG op bezoek moet, kan daar nog naast komen, maar dan moet het wel winnen. Troyes zakt verder weg in het klassement, het staat nu met twee punten voorlaatste.

Trainer Gérard Houiller pakte uit met enkele veranderingen in zijn opstelling. Zo kwamen Berthod en Wiltord op de linkerflank spelen in de plaatsen van Abidal en Malouda. John Carew was de targetman, Sidney Govou de rechtsbuiten. Na vijf minuten zorgde Juninho met een schot voor het eerste gevaar, een metertje naast de goal van Le Crom. Op de tegenaanval kwam Troyes dicht bij de 0-1. Gigliotti profiteerde van balverlies van Cris, Coupet was attent. Troyes speelde vanuit een sterke organisatie en Lyon had eerst even moeite met die muur, maar na een kwartier kwam het wel op voorsprong. Juninho trapte een hoekschop op het hoofd van de naar de eerste paal stormende Cris, Le Crom was kansloos. Troyes twijfelde: moest het alles op de gelijkmaker zetten of hopen op de counter en zo Govou en Wiltord niet té veel ruimte geven? In ieder geval was er niet veel meer te beleven in een rustige eerste helft, het stond 1-0 aan de rust. Lyon had de match volledig in handen.

De tweede helft was niet van veel betere kwaliteit. Troyes kwam niet tot kansen, Lyon wist dat er nog openingen zouden komen. Na tien minuten verving Fred een erg bleke Carew, die nooit echt in de match kwam. Op het uur kwam Tiago alleen voor Le Crom, maar vanuit een scherpe hoek bleek de afwerking niet makkelijk. De match zette zich als een kabbelend beekje verder, de spelers van Lyon zaten waarschijnlijk al met de wedstrijd tegen Real Madrid in de maag. Vijf minuten voor tijd kon Juninho dan toch de score verdubbelen. Zijn vrije trap week af op de muur, Le Crom was zo voor een tweede keer kansloos. Bij 2-0 bleef het, en zo boekte Lyon zijn eerste thuiszege van het seizoen.