Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Vice-leider Lille niet voorbij FC Nantes Atlantique
T. Coremans

EĆ©n van de wedstrijden van de vijfde speeldag in de Franse competitie werd afgewerkt in Ć¢ā‚¬Å“Le Stade de la BeaujoireĆ¢ā‚¬Ā. De thuishaven van FC Nantes Atlantique. Zij namen het op tegen OSC Lille. De coach van Nantes begon met Christian Wilhelmsson op de bank.

Lille begon zoals gewoonlijk met veel druk aan de partij en drukte Nantes al snel terug op eigen helft. Het meeste gevaar in de beginfase kwam hoofdzakelijk van Peter Odemwingie, ex‑La LouviƃĀØre. Hij werd een paar malen lekker bediend en had exact elf minuten nodig om Ć©Ć©n van deze kansen te benutten. 0-1 voor OSC Lille.
Keita en Odemwingie bleven tot op het half uur voor gevaar zorgen. Lille liet Nantes het voetballen niet toe op eigen veld. Naar het einde van de eerste helft toe leek Nantes het evenwicht toch nog te herstellen. Da Rocha, Julio Rossi en Oliech lieten een halfgemaakt doelpunt liggen. Zodus moest Nantes de rust in met het kleinste verschil.

De tweede helft startte idem als de eerste. In de 47ste minuut klom Schmitz boven alles en iedereen uit maar Fae redde met het hoofd net voor de doellijn. Nantes vond het na deze waarschuwing welletjes en was niet meer van plan zich terug in slaap te laten wiegen zoals voor rust. Het balbezit werd beetje bij beetje aangescherpt en al gauw wierp dat zijn vruchten af. Na een eerder mislukte poging nam Dimitri Payet in de 69ste minuut de bal op de slof. Vanop zoĆ¢ā‚¬ā„¢n vijfentwintig meter wist hij doelman Sylva te verschalken, 1-1. De kanaries, op dat moment, verdient langszij. Na zevenenzeventig minuten mocht Wilhelmsson de moe gestreden Franck Signorino komen vervangen. Het laatste kwartier was nog geheel voor FC Nantes, dat onder meer dankzij Ć¢ā‚¬Å“WillieĆ¢ā‚¬Ā nog enkele kansen wist af te dwingen. Geen van beiden was nog efficiĆ«nt genoeg voor doel en dus bleven de bordjes hangen op een 1-1 gelijkspel.

Nantes belandt hierdoor op een achttiende plaats. Lille blijft vice-leider.