monMonaco
psgPSG
Datum: 17/09/2006 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Louis II
PSG wint op Monaco
Ruben Claesen
| 0 reacties
PSG wint op Monaco
Foto: © SC

Paris Saint Germain heeft een goede zaak gedaan door te gaan winnen op Monaco. De Parijzenaars, die met een degelijke organisatie voetbalden, waren net iets beter dan de Monegasken. Met die zege komt PSG op de veertiende stek, Monaco blijft hangen op plaats zeventien.
 
PSG nam de match al vroeg in handen, het bepaalde het tempo en had het meeste balbezit. Monaco had het aanvankelijk heel moeilijk met de goeie organisatie van de bezoekers, er kwamen dan ook niet veel kansen. Maar de eerste kans leverde wel meteen een goal op. Even na het halfuur gaf Gakpé vanop links de bal voor, Kallon trapte van dichtbij binnen. Bij deze treffer wilden de Monegasken het niet laten, ze gingen voor de 2-0. Dat optimisme brak de thuisploeg zuur op, want eventjes voor rust maakte PSG gelijk. Na een één-twee met Frau waagde David Rozehnal (ex-Club Brugge) zijn kans, Flavio Roma had geen verhaal. Meteen de allereerste treffer voor Rozehnal bij PSG. 1-1 was een logische ruststand voor twee ploegen waarbij de angst om te verliezen groter was dan het verlangen om te winnen.
 
PSG kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer, en dat loonde vrijwel meteen. Op een goede voorzet vanop de rechterflank kon David Hellebuyck PSG op voorsprong brengen. Op het uur kon Gakpé, zonder twijfel de gevaarlijkste man van Monaco, bijna gelijk maken, maar zijn schot ging rakelings naast. Pauleta probeerde met nog een kwartier te gaan van ver, Roma moest zijn vingertoppen gebruiken. Scoren zou er niet meer gedaan worden in het Stade Louis II, het bleef 1-2.

Vooraf