Stadion: Louis Dugauguez
Lille thuis met de billen bloot
Ruben Claesen

Lille – Toulouse 1-3

Lille heeft de midweekwedstrijd tegen Anderlecht blijkbaar erg slecht verteerd. Het verloor op eigen veld van middenmotor Toulouse met 1-3. De bezoekers kenden een zeer goed eerste halfuur: Fabinho en Emana maakten respectievelijk de 0-1 en 0-2. Lille werd plots wakker en Efstathios Tavlaridis scoorde even later de aansluitingstreffer. Maar nog voor de rust legde Fabinho met zijn tweede van de avond de wedstrijd in een definitieve plooi. Kevin Mirallas mocht in de loop van de tweede helft invallen.

Valenciennes – Nantes 1-0

Nantes blijft maar sukkelen. Het kon nu ook niet winnen op het veld van neo-eersteklasser Valenciennes. Vijf minuten voor rust scoorde Steve Savidan de enige treffer. Christian Wilhelmsson (Nantes) kwam na vijf minuten in de tweede helft in de ploeg.

Sedan – Le Mans 1-2

Le Mans ging relatief makkelijk winnen in het Stade Louis Dugauguez met 1-2. Al na vijf minuten kon Ismael Bangoura zijn vierde van het seizoen scoren. Die tussenstand werd even voor het halfuur verdubbeld via Paulo Andre. Sedan kon tien minuten voor tijd wel nog tegenscoren via Nadir Belhadj, maar verder kwam het niet meer. In de blessuretijd kreeg Sessegnon nog rood.

Troyes – Nice 2-0

Troyes versloeg hekkensluiter Nice, dat al na twintig minuten met tien man verder moest na de uitsluiting van Fanni, met 2-0. Beide goals vielen in de tweede helft: David Gigliotti opende al vroeg in de tweede periode de score, en met nog een kwartier te spelen benutte Benjamin Nivet een strafschop.