Stadion: Leon-Bollée
Pieroni doet het voor Auxerre
Ruben Claesen

PSG – Nancy 0-0

Een saaie wedstrijd in het Parc des Princes met een vervelende 0-0 als logisch gevolg. PSG kan zijn uitwinst bij Monaco dus niet bevestigen, in de rangschikking moet Nancy Lyon en Marseille even laten gaan. Bij de thuisploeg speelde David Rozehnal de hele wedstrijd, Tosin Dosunmu (Nancy) mocht twintig minuten voor tijd invallen.

Toulouse – Lorient 0-0

Zo ongeveer hetzelfde verhaal als bij de bovenstaande wedstrijd; een match om snel te vergeten dus.

Le Mans – Sochaux 2-2

Dit keer wel een leuke wedstrijd, én met goals. Al na twee minuten, want toen trapte Quercia de bezoekers op voorsprong. Maar op het kwartier maakte Samassa alweer gelijk. In de tweede helft kwam Sochaux twintig minuten voor tijd op voorsprong via Fanchone, drie minuten later maakte Séné echter weer gelijk, meteen de eindstand.

Auxerre – Sedan 2-2

Auxerre, de ploeg van onze landgenoot Luigi Pieroni die weer op de bank begon, opende de score via Pedretti, maar nog voor de rust maakte Grégory Pujol (ex-Anderlecht) gelijk. Sedan kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong toen Marin al na vijf minuten in de tweede helft scoorde, maar met de zege ging het niet lopen. Want Pieroni, die in de loop van de tweede helft werd ingebracht, maakte met nog een kwartier te gaan gelijk.

Rennes – Saint-Etienne 0-0

Weer een doelpuntenloze match zonder veel noemenswaardige acties. Met dit punt kruipt Rennes over Troyes naar de zeventiende plaats, Saint-Etienne staat zevende.

Nice – Valenciennes 2-0

Nice heeft eindelijk haar eerste zege van het seizoen binnen. Het versloeg op eigen veld neo-eersteklasser Valenciennes met een verdiende 2-0. Al kwam die pas erg laat in de match tot stand, toen Varrault vier minuten voor tijd de openingstreffer scoorde. In de blessuretijd besliste Bellion met een strafschop de match.