Stadion: Stade Gerland
Bordeaux en Lyon winnen
Dirk Pieters

Bordeaux - Troyes: 2-1

Bordeaux zal de komende woensdag met veel vertrouwen spelen tegen PSV in de Champions League. De Franse club won met 2-1 op eigen veld van Troyes. Toch had de thuisclub het niet onder de markt met de tegenstander. Al na negen minuten kwam Troyes op voorsprong na een doelpunt van David Gigliotti. Pas in de tweede helft kon Bordeaux het verschil maken. Jean-Claude Darcheville en Geraldo Wendel zorgden voor de ommekeer in de wedstrijd. Door deze overwinning klimt de Franse club naar de negende plaats in de Franse competitie.

Lyon - Lille: 4-1

Het Franse Olympique Lyon blijft door de eigen competitie razen. De landskampioen won zaterdagavond voor eigen publiek door Lille te verslagen met 4-1. Door deze overwinning blijft Lyon leider met negentien punten uit zeven wedstrijden. De doelpunten voor Lyon werden gemaakt door Fred (tweemaal), Juninho en Malouda. Lyon-verdediger Cris verzachtte het leed van Lille enigszins door de bal in eigen doel te werken. [AN]