Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Vélodrome
Toulouse zet Marseille voor schut
Ruben Claesen

Weer heeft Olympique Marseille niet kunnen winnen in het eigen Stade Vélodrome. Sterker nog, Toulouse ging er de drie punten halen (1-2) en houdt Marseille zo nog steeds van haar eerste thuisoverwinning.

Natuurlijk was er druk voor de thuisploeg en haar coach Albert Emon, en in het begin van de match leek Marseille er zelfs niet zoveel last van te ondervinden. De eerste kans was ook voor wit-blauw. Niang kwam het strafschopgebied binnen vanaf rechts, zijn schot werd eerst gestuit door verdediger Congré, de bal kwam vervolgens bij Nasri die Cissé probeerde te bereiken, maar Congré had andermaal een puike interventie in huis om een grote doelkans te voorkomen. Maar twee minuten later deed TFC het stadion verstommen. Bij de eerste uitbraak was het meteen raak. Batlles speelde Emana aan via een slim en snel genomen vrije trap, de Kameroener op zijn beurt ging de één-twee aan met Elmander, de Zweed kopte de bal perfect in de loop van de infiltrerende middenvelder, en Emana liftte de bal koeltjes over Mandanda. 0-1, Marseille zag de bui weer hangen. Maar die vroege opdoffer verhinderde de thuisploeg niet het heft weer in handen te nemen, met Nasri als belangrijkste schakel. Iets na het halfuur dribbelde de kleine middenvelder zich naar de rand van de zestien meter, Douchez moest zijn beste kunnen tonen om de gelijkmaker af te houden. En Toulouse? Dat wachtte rustig af; tien minuten voor rust werd het daarvoor beloond. Elmander trapte eerst een vrije trap in de muur, Nasri probeerde eruit te komen maar uitgerekend hij verloor de bal knullig aan Elmander, die Mandanda met een laag schot in de verste hoek voor de tweede keer het nakijken gaf. 0-2 bij de rust, een koude douche voor l’OM, dat de wedstrijd controleerde, maar niet voor genoeg doelgevaar kon zorgen.

Nieuwe helft, nieuwe moed. Maar weer leek Marseille niet door de organisatie van de bezoekers te komen. Het speelde te voorspelbaar en toen ook aanvoerder Julien Rodriguez na twintig minuten vroegtijdig werd weggestuurd na een aanslag op Siriex en wat geduw en getrek met Mansaré, zakte de hoop van het thuispubliek naar een dieptepunt. Met nog een kwartier te gaan werd Toulouse echter ook gereduceerd tot tien, na een tweede gele kaart voor Ilunga. Uiteindelijk zou Marseille in de laatste minuut nog kunnen tegenscoren via de ingevallen Zubar, maar toen was het kalf reeds verdronken.