Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
PSG verloor, maar verdiende meer
Ruben Claesen

Paris Saint Germain kan maar niet uit de grijze middenmoot klimmen. Het verloor dit keer op het veld van Saint-Etienne - dat oprukt naar de vierde plaars - met het kleinste verschil. PSG blijft hangen op plaats veertien.

Saint-Etienne begon het beste aan de partij. De thuisploeg zocht naar de openingstreffer, terwijl de bezoekers liever de kat uit de bom keken. Op het halfuur resulteerde dat bijna in de 1-0. De ploeg van David Rozehnal, die weer negentig minuten in de basis stond, had een schitterende redding van keeper Landreau nodig op een kopbal van Piquionne. Diezelfde Piquionne lag acht minuten later ook aan de basis van de openingsgoal. Hij zette zich door op rechts en merkte Ilan op, die de bal maar had in te tikken. Bij de rust stonden de hoofdstedelingen met 1-0 in het krijt.

In de tweede helft kon Piquionne rond het uur bijna zijn tweede van de avond potten, maar oog in oog met Landreau toonde die laatste zich het sterkste. PSG begon meer aan te dringen en met nog twintig minuten op de klok toonde nu ook Janot dat hij een degelijke keeper is. Hij duwde eerst een vrije trap van Kalou in corner alvorens de kopbal van Yepes tegen de lat te duwen. In de blessuretijd moest Janot zich bijna omdraaien toen Pauleta een vrije trap nam. Die ging in de muur, in het daaropvolgende geharrewar vond Armand Janot op zijn weg. Saint-Etienne hield de punten dus thuis, hoewel PSG zeker meer verdiende, maar goalie Janot besliste daar anders over.