Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade August Bonal
Lyon wint op de valreep
Ruben Claesen

Competitieleider Lyon blijft ongeslagen. Op het veld van Sochaux moest het lang zoeken voor het een gaatje vond in de thuisverdediging, maar diep in de tweede helft lukte het uiteindelijk toch. Met de drie punten blijft Lyon alleen leider, Sochaux zakt terug naar een dertiende plaats.

De eerste helft verliep gelijkopgaand, maar Sochaux had het beste van de kansen. Op het halfuur lag de openingstreffer aan de voeten van Bonal, maar hij verzuimde te scoren. Dat deed ook Ziani, toen die alleen voor Coupet verscheen op een hoekschop: de goalie van de bezoekers had een prima reflex in de voeten. Een saaie eerste helft eindigde op 0-0.

Lyon moest duidelijk uit een ander vaatje tappen wilde het nog iets bereiken, maar aanvankelijk leek dat niet te lukken. Het kom haar stempel maar niet op de wedstrijd drukken, maar met nog dertien minuten op de klok zorgde Wiltord toch voor de bevrijdende 0-1. Wiltord profiteert van een misser van Tosik en trapt de bal vanop zo’n twintig meter tegen de touwen. Juninho kon er bijna nog 0-2 van maken, maar zijn spectaculaire poging werd even knap gestopt door Richert.