Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Gerland
Juninho trek Lyon over de streep
Ruben Claesen

Lyon heeft gedaan wat het moest doen. Het versloeg Saint-Etienne met 2-1 en blijft zo afgezonderd leider. Saint-Etienne blijft staan op plaats vier.

De eerste helft bracht niet veel kansen voort. Lyon was wel de betere ploeg, maar Saint-Etienne ving de kampioen goed op vanuit een stevige organisatie.

De tweede helft was aanvankelijk niet veel beter. Maar na twintig minuten was daar toch het eerste grote doelgevaar. Juninho vuurde een vrije trap af op Janot, die de bal knap uit doel hield. Nauwelijks één minuut later was het eerste doelpunt een feit. Juninho profiteerde van een misstap van Hautcoeur en bediende Tiago, die fraai afwerkte. Lang zou de euforie niet duren, want amper twee minuten later stond het alweer gelijk. Hautcoeur zette zijn misser recht door van twintig meter uit te halen, de bal week af en verdween achter Vercoutre. Tien minuten voor tijd moest Saint-Etienne met tien verder. Laatste man Diatta mocht gaan douchen, de daaropvolgende vrije trap van Juninho werd prachtig gestopt door Janot. Maar met nog één minuut op de klok hield diezelfde Juninho toch de drie punten thuis. Vanop links gaf Malouda de bal voor, Juninho trapte de bal met rechts voorbij Janot.

Lyon toonde zich dus vooral het efficiëntst, Saint-Etienne verdiende iets meer. Een gelijkspel was misschien meer op z'n plaats.