nicNice
lorLorient
1-0
2-0
3-0
Datum: 14/10/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Municipal du Ray
Hitsige derby kleurt speeldag 9
Ruben Claesen
| 0 reacties
Hitsige derby kleurt speeldag 9
Foto: © SC

Kampioen Lyon mag de speeldag openen in het altijd geladen treffen met Saint-Etienne in het eigen Stade Gerland. Grégory Coupet, die geblesseerd is, wordt onder de lat vervangen door Rémy Vercoutre. Ook Müller en Fred zijn geschorst, Squillaci en Benzema liggen op poleposition om hun plaaten in te nemen. Abidal en Govou, die de voorbij week niet voluit konden trainen, zijn wél fit. Bij de bezoekers zijn Sablé en Landrin geschorst.
 
Marseille, de tweede in de stand, moet op bezoek bij Lens. Bij de thuisploeg zit trainer Gillot met de handen in het haar: hij beschikt met Aruna Dindane, die terugkomt uit schorsing, slechts één echt spits. Naar alle waarschijnlijkheid zal de gewezen Anderlecht-aanvaller dan ook een éénmansvoorhoede vormen, met Jussié vlak achter hem. Bij Marseille zijn Civelli en Pagis onzeker, beiden zijn licht geblesseerd.
 
Bordeaux moet het zaterdag thuis opnemen tegen Monaco. Spelverdeler Johan Micoud krijgt met Laslandes en Darcheville waarschijnlijk twee spitsen voor zich, omdat Chamakh geschorst is, net als middenvelders Faubert en Fernando. Marc Planus is dan weer geschorst. Monaco moet het zien te doen zonder Monsoreau, Kallon, Nimani, Grax en Quesnel, die allen geblesseerd zijn. Kapitein Givet is geschorst.
 
Voor de komst van Nancy op zondagavond kan Le Mans niet rekenen Paulo Andre en Camara, die beiden geblesseerd zijn. Basa, die terugkomt uit blessure, zal centraal in de verdediging dus het gezelschap krijgen van Grégory Cerdan. Buiten Basa zijn ook Bonnart en Bangoura weer van de partij. Bij de bezoekers is André Luiz geschorst, Brison, Sarkisian en Adailton zijn geblesseerd. Dosunmu start waarschijnlijk weer op de bank.

Meer nieuws