Stadion: Parc Des Princes
Bordeaux wint, Lille gelijk
Ruben Claesen

Bordeaux – Monaco 1-0

Bordeaux versloeg Monaco met het kleinste verschil. Les Girodins hadden genoeg aan een doelpunt van Perea, twintig minuten voor tijd. Bordeaux klimt zo naar plaats vijf, Monaco blijft teleurstellend zeventiende.

Troyes – Lille 1-1

Lille blijft maar op de sukkel. In de competitie gaat het al een tijdje niet lekker, nu kon het dus ook niet winnen bij het laaggeklasseerde Troyes. Nivet bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Keita kon er vlak voor rust nog voor zorgen dat LOSC toch nog met een puntje naar huis kon. Lille zakt terug naar de middenmoot, het staat zevende. Troyes komt met dit punt op de achttiende plek.

PSG – Sedan 4-2

Pierre-Alain Frau bracht de thuisploeg al na zes minuten op rozen. Sedan liet niet begaan en kwam na twintig minuten op gelijke hoogte door Lachor. PSG werd dan nog voor rust gereduceerd tot tien man, door de uitsluiting van Frau. Maar daar was in de tweede helft helemaal niets van te merken. Yepes scoorde al vroeg de 2-1, Pauleta besliste de wedstrijd met twee treffers. In de blessuretijd kon Boutabout nog milderen tot 4-2. PSG klimt wat plaatsen naar de twaalfde stek, Sedan blijft voorlaatste.

Nantes – Sochaux 0-2

Rabiu Afolabi opende de score na een halfuur. In de tweede helft benutte Alvaro met twee minuten op de klok een strafschop, meteen de eindstand. Nantes wordt zo alleen hekkensluiter, Sochaux nestelt zich met een tiende plaats comfortabel in de middenmoot.

Nice – Lorient 3-0

Bellion was de man van de match. Na tien minuten opende hij de score, en in het begin van de tweede helft deed hij dat kunstje nog eens over. Bakary Koné maakte de 3-0-eindstand vol. Nice klimt zo uit de degradatiezone naar de zeventiende plaats, Lorient staat ietsjes hoger, op de veertiende stek.

Toulouse – Valenciennes 3-0

Dankzij drie goals in het eerste halfuur kon Toulouse Valenciennes verslaan. Achtereenvolgens Batlles, Mansaré en Ebondo zetten de netten bol. Toulouse komt zo op een knappe vierde plaats, Valenciennes zakt naar de dertiende positie.

Rennes – Auxerre 3-1

Niet Westerlo-spits Peter Utaka, wel zijn broer John scoorde de 1-0 vijf minuten voor rust. In de blessuretijd van de eerste speelhelft verdubbelde Marveaux de score, tien minuten voor affluiten besliste Utaka de wedstrijd helemaal. In de blessuretijd zorgde Mathis nog voor de eerredder, maar meer zat er helemaal niet in. Rennes wordt vijftiende, Auxerre elfde.