Stadion: Leon-Bollée
Nancy wipt weer naar eerste plaats
Ruben Claesen

Monaco – Nancy 1-3

Een erg overtuigende uitzege voor Nancy, dat dankzij deze driepunter (voorlopig) de eerste plaats overneemt van Lyon. Na twee minuten in de tweede helft stond het al 0-3. In de eerste periode hadden Kim en Dia de 0-2 ruststand tot stand gebracht, diezelfde Kim maakte er al vlug in de tweede periode 0-3 van. Met nog een kwartier te spelen kon Jan Koller nog milderen tot 1-3, maar verder kwamen de Monegasken niet.

Lille – Valenciennes 3-0

Les Dogues konden eindelijk nog eens een overtuigende prestatie neerzetten. Thuis werd er met hoogvlieger Valenciennes afgerekend, en dat grotendeels dankzij goals op psychologisch belangrijke momenten: helemaal in het begin (Kluivert) en vlak voor rust (Lichtsteiner). In de tweede helft dikte Plestan nog aan tot 3-0.

Le Mans – Nice 2-0

Die andere hoogvlieger, Le Mans, kon wel winnen, en dat voor de derde keer op rij. Bij de thuisploeg stonden zowel Gervinho als Romaric aan de aftrap, en allebei zouden ze de wedstrijd met glans uitspelen. Na een halfuur kwam Le Mans dankzij Tulio De Melo op rozen. Matsui herhaalde dat kunstje in de tweede helft en maakte er 2-0 van, tevens de eindstand.

PSG – Rennes 1-3

Pijnlijk thuisverlies voor Paris Saint Germain, dat eigenlijk alleen maar verloor omdat het geen van haar vele kansen kon benutten en op die manier in de slotfase te veel ruimte liet aan de Bretoenen uit Rennes. Ceara leek in de tweede helft de bakens te kunnen verzetten door de vroeg opgelopen achterstand (Leroy, 19’) teniet te doen, maar in het laatste kwartier toonde Rennes zich het meest efficiënt. Briand en Wiltord (zijn eerste voor zijn nieuwe club) deden het Parc des Princes verstommen.

Metz – Strasbourg 1-2

Metz zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Ditmaal verloor het in eigen huis opnieuw, en dat van een rechtstreekse degradatiekandidaat. Via Mouloungui en Renteria konden de bezoekers uitlopen tot 0-2. Op het uur maakte François het weer spannend, Strasbourg boog, maar zou niet breken.

Lorient – Caen 0-0

Nochtans geen slechte match tussen twee ploegen die allebei wel de kansen kregen, maar niet konden scoren.