Stadion: Stade Municipal du Ray
Marseille geeft het weer uit handen
Ruben Claesen

Marseille – Nancy 2-2

Na vier speeldagen dus nog altijd geen winst voor de Franse vice-kampioen. Het kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen Nancy, dat op haar beurt dan weer voor de eerste keer punten liet liggen. Marseille kwam nochtans op een 2-0 voorsprong, maar gaf die dus uit handen. In de eerste helft opende Niang de score, vlak na rust tekende Djibril Cissé de 2-0 op. Maar Nancy vocht terug en even voorbij het uur zorgde Gavanon voor de aansluitingstreffer, toen hij een strafschop benutte na een fout van Cana op Hadji. En tien minuten voor tijd was het zowaar diezelfde Hadji die voor de 2-2 zorgde. Marseille verliest dus weer twee punten, al had het kansen bij de vleet om de driepunter thuis te houden.

Lens – Valenciennes 0-0

Marseille is niet de enige topploeg die haar start gemist heeft. Integendeel, Lens is er zowaar nog erger aan toe. Het slaagde er niet in om buur Valenciennes opzij te zetten en heeft na vier speeldagen amper twee puntjes gesprokkeld. Valenciennes daarentegen startte beter dan verwacht en heeft zich inmiddels op de zevende plaats genesteld.

Nice – Rennes 1-1

Lang zag het er naar uit dat Nice Rennes met het kleinste verschil zou kloppen, totdat Jimmy Briand op vijf minuten van het einde gelijkmaakte. Daarvoor al had Bakary Koné na vijfentwintig minuten spelen de score geopend. Zowel Nice (10de) als Rennes (11de) staan veilig in de middenmoot, maar vooral de ambities van die laatste liggen hoger dan enkel de handhaving in de Ligue 1.