Stadion: Parc Des Princes
PSG heeft geen kind aan Olympique Lyon
Timothy Collard

Paris Saint-Germain heeft zondagavond vrij eenvoudig de maat genomen van Olympique Lyon. De hoofdstedelingen blijven zo lijstaanvoerder in de Ligue 1.

Lyon had voor aanvang van de partij maar één doel voor ogen: er als eerste ploeg in slagen om PSG een nederlaag aan te smeren. De bezoekers hielden in de eerste helft lang stand in het Parc des Princes, maar nog voor de pauze sloeg het onvermijdelijke spitsenduo van PSG toe.

Zlatan met een Panenka
Eerst opende Edinson Cavani de score met een rake kopbal en een handvol minuten later stond het al 2-0. PSG kreeg een penalty en Zlatan Ibrahimovic verschalkte Lyon-doelman Vercoutre met een knappe Panenka, die je HIER kan bekijken.

PSG kwam vrijwel nooit in de problemen en op het uur legde Thiago Silva de wedstrijd in een definitieve plooi. In de slotfase trof Zlatan een tweede keer raak van op de strafschopstip – dit keer met een harde knal. Bij 4-0 bleef het uiteindelijk en zo is PSG ook na speeldag 15 nog steeds ongeslagen.