Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade de la Mosson
Marseille verliest topper op veld van Montpellier
Wouter Laeremans

Montpellier blijft verbazen in de Ligue 1. In eigen huis pakte het de scalp van Olympique Marseille en stelde zo de tweede plaats weer veilig. Marseille liet met de 2-0 nederlaag een uitstekende mogelijkheid liggen om dichter bij Bordeaux te komen.

De eerste helft leverde goed voetbal op, Montpellier kreeg de beste kansen. Marseille vond geen antwoord op de goede pressing van de thuisspelers, die lieten zien dat ze hun tweede plaats niet gestolen hebben.

Net na de rust brak Ait Fana de wedstrijd open. Linksachter Jeunechamp combineerde met Pitau en vond  de jonge Fransman aan de rand van de zestien. Die hield verdediger Diawara af en verraste Mandanda met een lage knal.

De wedstrijd werd bitsiger, Marseille kon de defensie van Montpellier nog steeds niet ontwrichten. L’OM bleef via een bedrijvige Abriel wel proberen, maar uitgespeelde doelkansen leverde het nauwelijks op.

Terwijl de ploeg van Deschamps de tanden stuk beet, lukte scoren aan de overkant wel. Een kwartier voor tijd dwong de thuisploeg een corner af en verdubbelde daaruit de voorsprong. De Argentijn Costa trapte met zoveel effect dat Cheyrou er zich op verkeek. De Fransman kopte het leer ongelukkig in eigen doel aan de eerste paal.

Daar bleef het bij, al had Montpellier de kans om de score hoger te laten oplopen. Marseille speelde te zwak om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. De thuisploeg diept de kloof uit tot zes punten, al heeft l’OM nog een wedstrijd te goed.