Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Parc Des Princes
Titelambities Bordeaux krijgen serieuze knauw

Enkele dagen na de uitschakeling in de Champions League moet Bordeaux nu ook beginnen vrezen voor zijn titelambities. Door de tweede nederlaag op rij ziet de ploeg van Laurent Blanc Marseille verder weglopen.

Op de overwinning van PSG viel eigenlijk vrij weinig af te dingen. Het keerpunt in de wedstrijd kwam in de dertigste minuut. Met nog een uur te spelen moest Bordeaux plotseling verder met tien man na een rode kaart voor keeper Ulrich Ramé. De oud-international stak zijn hand uit naar Erding en moest het veld terstond verlaten. De jonge doelman Abdoulaye Keïta kwam er vervolgens in ten koste van Yoan Gouffran (foto). Drie minuten later incasseerde Keïta zijn eerste tegengoal. Armand benutte een vrije trap die nog iets van richting veranderde.

Op slag van rust kreeg Paris Saint-Germain de mogelijkheid de score verder op te voeren. Giuly volleerde prachtig richting doel, maar trof de lat boven Keïta. Die had een prima redding in huis op een schot van Hoarau. Erding verdubbelde de marge voor de Parijzenaars een kwartier voor tijd door de bal in het dak van het doel te schieten. Vier minuten voor het einde deelde Hoarau de genadeslag uit met de 3-1. Bordeaux was tussentijds namelijk nog kort teruggekomen tot één goal achterstand via Sané, die raak kopte uit een vrije trap.