Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux en Lyon schieten weinig op met puntendeling
Ward Callens

De topper in de Franse Ligue 1 tussen Bordeaux en Lyon is geëindigd op een 2-2 gelijkspel. In een verhitte slotfase werden drie spelers van het veld gestuurd. Beide ploegen schieten weinig op met de puntendeling.

Het duel tussen twee grootmachten uit het Franse voetbal is onbeslist geëindigd. Beide clubs schieten weinig op met het gelijkspel en verliezen waardevolle punten in de titelkoers. Lyon blijft derde en telt nu vier punten achterstand op Auxerre. Bordeaux blijft steken op de vijfde stek, op twee punten van Lyon en Montpellier.

Marouane Chamakh opende na 25 minuten de score voor de thuisploeg. Bordeaux kon die voorsprong vasthouden tot aan het rustsignaal. Na de pauze kon Lyon al gauw gelijk maken, via Ederson. Niet veel later kon het thuispubliek echter opnieuw juichen, na een rake treffer van Jaroslav Plasil. Tien minuten later bracht de Braziliaanse verdediger Cris Lyon definitief langszij.

In een dolle slotfase werden drie spelers nog met rood van het veld gestuurd. In de 91ste minuut hakte Anthony Réveillère met twee voeten vooruit in op de doorgebroken Benoit Tremoulinas en kreeg daarvoor terecht rood. Tremoulinas kon het echter niet laten te reageren en ook hij werd van het veld gestuurd. Diep in de blessuretijd kreeg ook Bordeaux-spits Jussie een rode kaart.