Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Municipal du Ray
Nice legt de druk bij Lille en Lyon
Timothy Collard

Nice heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op Europees voetbal. Het won met 3-0 van laagvlieger Sochaux en klimt naar een voorlopige derde plaats die recht geeft op de Champions League.

Les Aiglons draaien een bijzonder goed seizoen en zouden dat aan het einde van de rit misschien wel kunnen bekronen met een Europees ticket. In de eerste helft viel er niet bepaald veel te noteren. Nice had het betere van het spel, maar tot scoren kwam de club niet.

Na de rust lukte scoren vrijwel meteen. Na vijf minuten in de tweede helft bracht Mahamane Traore Nice op voorsprong en nog geen tien minuten later stond het al 2-0 dankzij Didier Digard. In het slot maakte Dario Cvitanich het feestje compleet. De Argentijn zette de 3-0-eindcijfers op het scorebord.

L’OGCN kwam niet meer in de problemen en boekt een belangrijke overwinning met het oog op Europees voetbal. Zondagavond komen concurrenten Lille, Lyon en Marseille nog in actie.