Berbatov eerste keer beslissend voor Monaco, belangrijke zege voor Jacobs
Timothy Collard

In navolging van Paris Saint-Germain, boekte ook eerste achtervolger AS Monaco een zege in de Ligue 1. Dimitar Berbatov was een eerste keer beslissend voor zijn nieuwe club, terwijl Ariël Jacobs drie belangrijke punten sprokkelde met Valenciennes.

AS Monaco-Sochaux  2-1

De partij kon haast niet beter beginnen voor Monaco, waar Berbatov voor het eerst aan de aftrap verscheen. De Bulgaar stelde niet teleur en opende reeds na zes minuten spelen de score. Aan het begin van de tweede helft maakte James Rodriguez er 2-0 van en mochten de boeken dicht voor de bezoekers. Het tegendoelpunt van Butin was slechts een voetnoot.

Valenciennes-Rennes  2-1

Valenciennes heeft dan weer belangrijke punten gesprokkeld in de degradatiestrijd. De manschappen van Ariël Jacobs keken begin de tweede helft nog tegen een achterstand aan tegen Rennes.

Maar Dossevi en Waris bezorgden de thuisploeg alsnog een belangrijke driepunter, nadat Rennes-verdediger Kana-Biyik tegen rood aanliep. Valenciennes komt zo dichter bij een veilige 17e plaats.