Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Armand Cesari
Bruno schenkt Bastia punt, Origi op de bank bij Lille
Timothy Collard

In de Ligue 1 stonden zaterdagavond heel wat wedstrijden op het programma. Één jonge Belg speelde een hoofdrol, terwijl de andere een bijrol vertolkte vanop de invallersbank.

Bastia-Sochaux  2-2

Bij Bastia verscheen onze landgenoot Gianni Bruno aan de aftrap. De jonge Belg zette de wederopstanding van zijn team in door aan het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer tegen de touwen te werken.

Invaller Djibril Cissé deed iets later ook zijn duit in het zakje en zo veroverde Bastia uiteindelijk nog een punt tegen Sochaux.

Toulouse-Lille 1-2

Die andere jonge Belg – Divock Origi – kwam zaterdagavond niet in actie. De Belgische belofte zag vanop de bank hoe zijn team het met 1-2 haalde van Toulouse. Salomon Kalou en Nolan Roux tekenden elk voor één doelpunt.

Lille eindigde de wedstrijd nog met negen man nadat Béria én Souaré nog tegen hun tweede gele kaart aanliepen. Aurier zorgde in blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.