Batshuayi scoort zijn eerste goal in Franse topper
Sander De Graeve

In Frankrijk werd vanavond de veertiende speeldag afgerond. Marseille zag PSG over zich springen en moest dus vol aan de bak tegen Bordeaux om de leidersplaats terug in het bezit te krijgen. Dat lukte maar net dankzij late goals van Gignac én Batshuayi.

Olympique Marseille - Bordeaux 3-1

In een overbodige eerste helft kwam geen van beide ploegen tot scoren. Bordeaux was wel gemotiveerd, bij winst kwam het tot één punt van Marseille, maar de kansen gingen er niet in. Na de koffie was het wel meteen koekenbak voor de bezoekers. Touré vloerde Mandanda met een mooie afwerking.

Marseille moest dus vol aan de bak en vijf minuten later hing de gelijkmaker al tegen de touwen. Lemina was de gelukkige. Met nog een kwartiertje te gaan mocht ook Michy Batshuayi opdraven. Hij zag Gignac vijf minuten voor tijd de 2-1 lukken en kreeg inspiratie. Hij tikte zelf de 3-1 tegen de touwen. Zijn eerste competitiegoal voor L'OM. Met de zege komt Marseille opnieuw aan kop in Frankrijk.