Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Parc Olympique Lyonnais
Overzicht buitenland: Ndidi maakt mooie eerste goal voor Leicester City, Milan wint met negen man (mét beelden)
Timothy Collard

Overzicht buitenland: Memphis Depay maakt eerste doelpunt voor Olympique Lyon (mét beelden)

In België maken de bezigheden óp de grasmat voor één avond plaats voor het Gala van de Gouden Schoen. In het buitenland werd er woensdag wel gewoon gevoetbald. Wij zetten de gespeelde wedstrijden op een rijtje.

Leicester City-Derby County 3-1

Leicester City kende tijdens zijn replay van de vierde ronde in de FA Cup moeite met Derby County. De kampioen van vorig jaar nam pas in de verlengingen afstand. Wilfred Ndidi scoorde de belangrijke 2-1 met een lekkere knal, Gray maakte er in minuut 114 zelfs nog 3-1 van. Ndidi won woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen de prijs voor het mooiste doelpunt van 2016, op dezelfde dag maakte hij zijn eerste doelpunt in Leicester-loondienst. Bekijk de goal hieronder:

Juventus en Milan winnen

In de Serie A stonden twee wedstrijden op het programma. Juventus haalde het in de vooravond met 0-2 van Crotone. Mandzukic en Higuain scoorden. AC Milan graaide dan weer drie punten mee op het veld van Bologna. Straf, want na 59 minuten stond de Rossoneri nog slechts met negen spelers tussen de lijnen. In minuut 89 trapte Pasalic Milan naar puntengewin.

Lyon-Nancy 4-0

In Frankrijk stond er een midweekspeeldag op het programma. Olympique Lyon kreeg Nancy over de vloer en haalde het ruim. Memphis Depay begon op de bank, maar kwam na 40 minuten Valbuena vervangen.

De Nederlander lokte aan het begin van de tweede helft een strafschop uit die werd omgezet door Lacazette. Niet veel later pikte Depay ook zelf zijn doelpuntje mee. Voor rust hadden Valbuena en Fekir al voor een geruststellende 2-0 gezorgd en zo won L'OL uiteindelijk met 4-0. Bekijk hieronder het eerste Lyon-doelpunt van Depay.