Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma in tweede helft voorbij Triestina
Wouter Laeremans

In de achtste finales van de Coppa Italia heeft AS Roma in eigen huis met 3-1 gewonnen van tweedeklasser Triestena. De Romeinen maakten een vroege voorsprong ongedaan.

Julio Baptista mocht tien minuten voor tijd nog een vrije trap nemen. De middenvelder zag zijn krul door de muur gaan en naast een kansloze Agazzi in doel verdwijnen: 3-1 en match gespeeld. Al bij al kende Roma, dat enkele spelers liet rusten, geen problemen met Triestina.

De bezoekers kregen al na 5 minuten een discutabele penalty, toen thuisverdediger Cassetti aanvaller Della Rocca tegen het gras werkte. De 25-jarige Italiaan bleef kalm en schoot zijn ploeg zelf op voorsprong. AS Roma leek met een achterstand te gaan rusten, maar Brighi dacht daar anders over. De middenvelder zag voor zijn neus een voorzet opspringen en zette er zijn schoen tegen: 1-1, meteen ook de ruststand.

Na de pauze bracht Vucinic zijn ploeg op voorsprong, Baptista maakte het zoals gezegd helemaal af.