intInter Milaan
livLivorno
Datum: 16/12/2009 20:00
Competitie: Coppa
Speeldag: 1/8 Finales
Inter naar kwartfinales Coppa
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Inter naar kwartfinales Coppa
Foto: © SC

Inter Milaan heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinales van de Italiaanse beker. Het versloeg Livorno.

Trainer José Mourinho zat terug op de bank nadat hij in het weekend bij Atalanta Bergamo nog een schorsingsdag uitzat. De Portugese coach bracht een fel aangepast Inter tussen de lijnen. Zo stond Francesco Toldo nog eens in doel en mochten ook de Roemeen Chivu en de Hondurees Suazo nog eens opdraven.

Dejan Stankovic bezorgde de fans meteen iets om zich aan op te warmen in het ijskoude Milaan. Zijn schot raakte de deklat in de derde minuut. Tussendoor konden de bezoekers ook even dreigen via enkele kansjes van o.a ex-Club Brugge-speler Tomas Danilevicus.

Een vrijschop van Wesley Sneijder (foto) op het uur besliste de wedstrijd. De overtreding had echter nooit gefloten mogen worden. De scheidsrechter dacht dat Livorno-speler Rivas de bal met de hand speelde, maar hij deed dat overduidelijk met de borst.

Toldo pareerde nog een goede mogelijkheid van Dionisi en de ingevallen Milito geraakte niet meer voorbij de bezoekende doelman Benussi.

Inter wint met 1-0 en plaatst zich zo voor de kwartfinales van de Coppa Italia. De andere achtste finales vinden plaats op 12, 13 en 14 januari.