Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio San Paolo
Napoli voorbij Roma dankzij hattrick Cavani

Napoli heeft een goede zaak gedaan in het klassement dankzij een mooie overwinning tegen AS Roma. In Napels werd het uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg.

Al na vier minuten bracht Cavani de thuisploeg op voorsprong en vier minuten na rust verdubbelde diezelfde Uruguayaan de score voor Napoli. Twintig minuten voor tijd completeerde hij zijn hattrick. Opvallend detail: alle drie de goals kwamen er op aangeven van Pandev.

Roma leek nog even in de wedstrijd te kunnen komen dankzij Osvaldo, maar toen Pjanic even later tegen zijn tweede geel aankeek was de veer bij de bezoekers definitief gebroken. In de slotminuut maakte Maggio er zelfs nog 4-1 van voor Napoli.

Door de overwinning komt Napoli op de derde plaats terecht in de stand en profiteert het optimaal van het verlies van Internazionale en Fiorentina eerder dit weekend. Roma blijft weliswaar op de zesde plaats staan, maar het ziet Napoli tot vijf punten uitlopen.