Stadion: Stadio Angelo Massimino
Inter wint in extra tijd
Jens Van der Borght

Catania is er vandaag net niet in geslaagd om thuis te stunten tegen Inter Milaan. Internazionale kon in de extra tijd pas de drie punten veilig stellen.

Catania begon sterk aan de wedstrijd en kwam daardoor al snel op voorsprong. Bergessio maakte na zeven minuten de 1-0. Na een goed kwartier spelen leidde het team van coach Maran al met 2-0. Lodi bracht de bal via een vrijtrap voor doel en Marchese kon afronden. Met een 2-0 stand werd er ook gerust.

In de tweede helft bracht Inter-trainer Andrea Stramaccioni Rodrigo Palacio in. De Argentijn luidde de ommekeer in voor zijn ploeg. Alvarez scoorde vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd scoorde de ingevallen Palacio op aangeven van Alvaro Pereira de gelijkmaker. In de extra tijd zorgde opnieuw Palacio voor het winnende doelpunt.

Dankzij de felbevochten overwinning blijft Inter meedoen voor een Champions League-ticket. Het team staat momenteel vierde op een punt van stadsgenoot AC Milan. Catania blijft ondanks het verlies op een knappe zevende plaats staan.