Napoli - Juventus

Mertens straft bizar soort 'catenaccio' van Juventus af
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Napoli- Juventus werd 1-1 met assist van Dries Mertens

Mertens straft bizar soort 'catenaccio' van Juventus af
Foto: © photonews

Napoli heeft een punt gepakt tegen Juventus. Daarmee schieten ze niet veel op in de jacht op de tweede plaats. AS Roma heeft nu vier punten meer. Maar het was vooral de tactiek van de bezoekers die opviel tijdens de match.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor Mertens en de zijnen. Na 7 minuten hing de bal al tegen hun touwen. Khedira zette na een indrukwekkende solo een één-tweetje op met Pjanic en bracht de leider op voorsprong. Hele mooie goal! Napoli nam daarna wel het commando over.

Een karrenvracht aan kansen speelden ze bij elkaar via Hamsik, Insigne en Mertens, maar Juventus plooide niet. Raar genoeg ging de Oude Dame helemaal achteruit leunen. Ze lieten Napoli gewoon komen en beperkten zich tot verdedigen. Sinds het catenaccio van de jaren 90 niet meer gezien.

Maar het werd wel afgestraft. Na de bal een 20-tal keer rondgetikt te hebben, vond - wie anders dan - Dries Mertens de opening. De goed doorgelopen Hamsik kwam alleen voor doel en werkte schitterend af. Verder kwam een ontketend Napoli echter niet. Woensdag zien beide ploegen elkaar weer in de halve finales van de Beker. Napoli moet een 3-1 achterstand ophalen.

Goals

1
1

Balbezit

61
39

Aanvallen

62
32

Gevaarlijke aanvallen

48
18

Schoten op doel

3
0

Schoten naast/over doel

8
2

Geblokkeerde schoten

3
1

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

5
2

Buitenspel

1
0

Fouten

11
9

Vrije trappen

9
12

Doeltrappen

2
13

Inworpen

24
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws