cluClub Brugge
Francesco Forte (pen) 32'
1-0
1-1
45+2' Hans Vanaken (pen)
1-2
Datum: 27/07/2019 20:30
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Freethiel
Gouden Schoen meteen op de afspraak: Vanaken loodst Club naar eerste driepunter ondanks onverwachte hindernis

Club Brugge zet achterstand recht op de Freethiel

Club Brugge heeft de competitie goed ingezet. De overwinning van blauw-zwart mag geen verrassing zijn, zeker gezien het overwicht op het veld. Al was het niet vanzelfsprekend, want Club kwam in Beveren onverwacht achter. Onder impuls van Vanaken werd het toch een zege voor blauw-zwart.

De vicekampioen uit het vorige kampioenschap wilde meteen een statement maken. Het kampeerde haast de volledige eerste twintig minuten op de helft van de tegenstander. Waasland-Beveren had veel overtredingen nodig om de versmachtende druk enigszins tegen te gaan, maar bleek kwetsbaar op de stilstaande fases die hieruit voortvloeiden.

Deli eiste hierbij een hoofdrol op. De Ivoriaanse verdediger kopte een hoekschop op de voet van Pirard nadat Waasland-Beveren eerder al een keer ontsnapt was. De ex-keeper van STVV ranselde ook nog een vrijschop uit zijn kooi. Ondanks de aanhoudende Brugse druk werd de kwaliteit van de voorzetten toch iets minder en kon de Beverse defensie het gevaar wat meer in de kiem smoren.

Eerste VAR-tussenkomst en penalty

De voorsprong vlak voorbij het halfuur voor de thuisploeg kwam wel uit de lucht gevallen. Koita had wel al eens aangelegd met een schot naast doel, maar het was een tussenkomst van de VAR die cruciaal was. Scheidsrechter D'Hondt kende na het raadplegen van de beelden Waasland-Beveren een strafschop toe voor handspel van een bezoeker.

Forte zorgde voor de wel zeer gevleide 1-0. Het vertrouwen groeide wel bij de thuisspelers, maar door doelpunten vlak voor en na rust zette blauw-zwart de zaken recht. Het was opnieuw na een signaal van de VAR dat ook aan het doel van geelblauwen een handspel bestraft werd. Vanaken schoot de elfmeter rechtdoor: 1-1.

Okereke scoort bij debuut

Het was diezelfde Vanaken die aan de basis lag van de 1-2. Pirard kon nog wel redding brengen op zijn schot, maar Okereke tikte dan wel de herneming binnen. Op het uur ontsnapte Deli nog maar eens aan de aandacht van de lokale defensie op een standaardsituatie. Een reflex van Pirard hield de spanning in de wedstrijd.

Dat zou echter niet blijven duren. Vanaken kopte een hoekschop van Vormer door de benen van de doelman tegen de netten, nogal ongelukkig voor de man die zijn ploeg tot dan in de match hield. Danjuma had nog wel zin in een 1-4, maar stuitte vanuit een scherpe hoek op Pirard. Beide doelmannen konden zich in het slot nog eens onderscheiden, maar aan de score wijzigde niets meer.