Clement verwijst naar het verleden en wil fouten tot minimum beperken: "Wie nu niet wakker is, zit met een probleem"

Clement verwijst naar het verleden en wil fouten tot minimum beperken: "Wie nu niet wakker is, zit met een probleem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement en Club Brugge openen dit weekend hun jacht op de titel. Eerste horde om te nemen: Waasland-Beveren. Iedereen verwacht op de Freethiel een driepunter van Club, maar dat is misschien niet zo evident als het lijkt. Dat onderstreepte Clement alvast op de persbabbel.

Temeer omdat Club Brugge voorlopig nog een 'work in progress' is. "Uiteraard is dit een periode dat je nog aan het bouwen bent. Je begint met een nieuw voetbalverhaal, met nieuwe accenten. De voorbereiding was helemaal niet verkeerd", is Clement wel positief. "We zijn begonnen met heel veel jongens uit de beloften. Ik denk dat we zeker tevreden kunnen zijn met de stappen die gezet worden".

Foutenlast beperken

Het hoeft ook geen ramp te zijn als in de eerste wedstrijden nog niet het absolute topniveau gehaald wordt. "We gaan nog fouten maken de volgende matchen. Het is kwestie van die tot een minimum te beperken en zelf zoveel mogelijk doelpunten te maken."

Tegelijkertijd is de verwachting bij een topclub om uiteraard van meet af aan bovenaan mee te draaien. "Ik wil elke match winnen. Het is mijn job om dat over te brengen op mijn groep." En dus moet die eerste tegenstander voor de bijl. "Uiteraard is het misschien een cadeau dat er vorig seizoen maar 1 op 6 gehaald is tegen Waasland-Beveren. Wie nu niet wakker is, zit met een probleem."

Titelstrijd met meerdere teams

Clement eist dus wel van alle spelers opperste concentratie wanneer de bal rolt zaterdagavond. "Ik verwacht dat iedereen zijn uiterste best doet om dat zo goed mogelijk in te vullen." De coach van Club wilde overigens nog wel iets kwijt over de titelstrijd. "Ik denk dat dit jaar die race nog langer gaat duren, met meerdere ploegen." Blauw-zwart zal het in zijn eerste wedstrijd overigens moeten stellen zonder Brandon Mechele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties