Ondanks ander systeem en betrokkenheid in drie goals: slechts één ding telt écht voor Vanaken

Ondanks ander systeem en betrokkenheid in drie goals: slechts één ding telt écht voor Vanaken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook voor Hans Vanaken is het aanpassen aan een iets andere rol bij het Club Brugge onder Philippe Clement. Maar hij ligt niet wakker van zijn positie, noch van zijn statistieken. Alles moet wijken voor dat ene grote doel. Vanaken neemt het woord titel al in de mond.

Dat is wel zeer vroeg, maar de nieuwkomers hebben alvast potentieel. Dat is een eerste positieve zaak. "Er is kwaliteit bijgekomen", stelt Vanaken vast. "Dat heeft iedereen kunnen zien." Voor Okereke was het ongetwijfeld belangrijk om al op het scorebord te komen. "Hij is technisch sterk en snel. Als hij dan ook nog eens veel gaat scoren..."

Nochtans kwam Club Brugge in Beveren wel op achterstand. Mits iets betere keuzes te maken op de flanken had het zelf wel de score kunnen openen. "Daar lag het een beetje aan. Een betere actie maken, minder egoïstisch zijn." Het is wel veelbelovend dat de situatie vlot werd rechtgetrokken. "Als we onze kansen hadden afgemaakt, hadden we het onszelf minder moeilijk gemaakt."

Ik ben zeker tevreden over waar we nu staan 

Club lijkt op speeldag 1 toch al over een behoorlijke basis te beschikken waar het mee verder kan. "Het is een ander systeem, een andere rol. Het is soms nog zoeken naar automatismen. We hebben er vier, vijf weken hard aan gewerkt. Ik ben zeker tevreden over waar we nu al staan. We willen zo doorgaan en nog beter worden."

Kan dat dan nog na toch al een aantal mooie jaren? "Als we de titel halen, is het sowieso al beter." Het is duidelijk dat Vanaken daarop focust en niet op doelpunten of assists. "Het is leuk om beslissend te zijn voor de ploeg, maar ik vind niet dat mijn statistieken per se beter moeten zijn dan vorig seizoen. Zolang die titel er maar is op het einde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties