Tom De Sutter neemt afscheid van het profvoetbal: een overzicht van zijn rijkgevulde carrière

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Tom De Sutter neemt afscheid van het profvoetbal: een overzicht van zijn rijkgevulde carrière

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. Bij KV Oostende kreeg de gepatenteerde doelpuntenmaker geen nieuwe contract, waarop hij een avontuur in de tweede amateurliga aanging. Maar niet voordat we even terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.

Jonge spruit

Tom De Sutter debuteerde in de hoogste voetbalklasse op de eerste speeldag van het seizoen 2006-2007. Als 21-jarige werd hij na 45 minuten op het veld gebracht voor Dieter Dekelver en na 11 minuten hing zijn eerste voor Cercle Brugge al tegen de touwen. Van een blitzstart gesproken!

Het jaar daarna maakte hij tien goals en gaf hij acht assists. Die dubbele cijfers (wat doelpunten betreft) zou hij in zijn verdere carrière nog vier keer evenaren. Een keer bij Anderlecht, tweemaal bij Club Brugge en nog een laatste keer bij Lokeren. Uiteindelijk zal hij de kaap van 100 rozen net niet ronden. Hij strandde op 93 stuks.

Drie titels bij de recordkampioen

Zijn sterke prestaties bij groen-zwart leverden hem een transfer naar Anderlecht op. Daar pakte hij in 4,5 seizoenen drie keer de titel. De concurrentie bij paars-wit was natuurlijk bijzonder groot (Mbokani, Lukaku, Suarez, etc), waardoor hij niet altijd titularis was.

In de zomer van 2013 kocht Club Brugge hem voor 2,5M euro. Zijn eerste jaar bij Club leverde geen trofee op, maar in 2015 pakte hij de beker. Zijn aandeel daarin was niet te onderschatten. In de finale tegen Anderlecht scoorde hij het openingsdoelpunt met een knaller van een volley.

Ondertussen zat De Sutter al op tram 3 en ging hij in de nadagen van zijn carrière voor achtereenvolgens voor Bursaspor, Lokeren en Oostende spelen. Bij laatstgenoemde kreeg de aanvaller in juni geen nieuw contract. Einde verhaal op profniveau voor De Sutter, die nu de zijn goals gaat maken in de tweede amateurklasse bij Knokke. De verdedigers zijn bij deze gewaarschuwd! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties