Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: De Grolsch Veste
Twente bekert verder na forfaitcijfers tegen Vitesse
Ruben Philippe

Preud'homme heeft zich met FC Twente eenvoudig weten plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Twente haalde het met 5-0 van Vitesse. Chadli pikte een doelpuntje mee.

Twente kende niet veel moeite met Vitesse. Het eerste halfuur verliep nog gelijkopgaand. Toch greep de thuisploeg de voorsprong via Theo Janssen. De knal van de middenvelder leek houdbaar, maar verdween toch achter doelman Eloy Room in doel. Drie minuten later verdubbelde Twente zijn voorsprong vanop de penaltystip. Luuk De Jong zette de strafschop feilloos om.

Nadien volgden de doelpunten elkaar in sneltempo op. Eerst maakte opnieuw Janssen een doelpunt waarbij doelman Room er niet goed uitzag. Vlak voor rust maakte Nacer Chadli er na een mooi één-tweetje 4-0 van.

In de tweede helft kreeg Twente nog enkele goede mogelijkheden, maar wist het uiteindelijk slechts één keer te scoren. De Jong maakte er 5-0 van nadat Roberto Rosales zijn poging zag gekeerd. Zowel Twente als Vitesse raakten nadien nog meermaals het doelhout.