Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Vooroorlogse score in Heerenveen-Roda
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft vanavond in een ware kraker met maar liefst 5-4 gewonnen van Roda JC.

De bezoekers namen de beste start. Zo speelden de Limburgers al na vijf minuten spelen de eerste kans bij elkaar. Roda bleef aanvallen en na 16 minuten was het dan toch, al was het gelukkig, raak. Sonko schoot vanop de tweede lijn op doel, de bal belandde echter op de paal, maar via de rug van Waterman verdween het leer toch tegen de netten.
Roda bleef gedurende de gehele eerste helft de betere ploeg. Vlak voor rust leverde dat veldoverwicht een tweede doelpunt op. De Friese verdediging klungelde, waardoor Koné simpel kon binnenwerken. Toch zorgde Yildirim net voor affluiten voor de onverwachte aansluitingsfreffer.

Na rust kwamen de Friezen met een totaal andere ingesteldheid het veld op. Onmiddellijk namen ze het initiatief in handen. Door een fout in de verdediging kon Samaras alleen op doel afgaan en schoot hij de gelijkmaker achter Kujovic. De Friezen leken hun draai te hebben gevonden, want niet veel later viel de 3-2 via Pranjic.

Heerenveen drukte door en Huntelaar schoot in de 57e minuut werkelijk schitterend binnen. De thuisploeg bleef de wet dicteren en twintig minuten later was het wederom Huntelaar die scoorde. Roda was even van slag, maar kwam 10 minuten voor tijd toch terug. Een voorzet van Bodor zou tegen de hand van Hansson gekomen zijn en Gregoor van Dijk mocht de strafschop benutten. Roda kwam twee minuten later op 5-4 via Sergio, maar helemaal terug kwamen de Limburgers niet meer.

Doelpunten: Sonko (17.); Koné (45.); Yildirim (45+2.);  Samaras (50.); Pranjic (55.); Huntelaar (57;); Huntelaar (77.); van Dijk (80.); Sergio (82.)