Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax wint topper
Jimmy Wouters

Hoe vreemd kan voetbal zijn. AZ speelt Europees de pannen van het dak terwijl Ajax in de competitie blijft krasselen. Vandaag bleek Ajax echter een maat te groot te zijn voor de seizoensrevelatie. Net als vorige week tegen Feyenoord, werd ook nu weer 4-2 vorige verloren en lijkt AZ de pedalen kwijt te zijn.  Man van de match was Nigel de Jong met twee treffers.

Al na 19 minuten wist hij op aangeven van de sterk spelende Hatem Trabelsi de 1-0 binnen te koppen. Vervolgens ging de partij op en neer. Tien minuten voor rust kon Nelisse na een splijtende pas van Lindenbergh de gelijkmaker binnentrappen. Ajax bleef wonderwel niet bij de pakken zitten en ging volop op zoek naar de voorsprong. Vlak voor rust lukte dat. Het was weer de Jong die mocht scoren nadat hij volkomen vrijgelaten werd op de rand van de 16.

In de tweede liep Ajax vervolgens verder uit via een mooi vrije trap van Sneijder en Pienaar. Met nog een halfuur te spelen was de wedstrijd al lang beslist. Vlak voor affluiten kon Tarik Sektioui nog milderen.

Op die manier komt Ajax, na een kwakkelseizoen, tot op één puntje van nummer twee AZ en heeft het drie punten voorsprong op Feyenoord.  Zowel AZ als Feyenoord hebben echter wel één duel minder gespeeld.

Doelpunten: Nigel de Jong (20.);  Robin Nelisse (38.); Nigel de Jong (42.); Wesley Sneijder (53.); Steven Pienaar (62.); Tarik Sektioui (86.)