Stadion: Euroborg Stadion Groningen
PSV in de toegevoegde tijd voorbij Luciano
Jimmy Wouters
PSV in de  toegevoegde tijd voorbij Luciano

PSV blijft onder interim-coach Lodeweges ongeslagen. De Eindhovenaren boekten in de Euroborg een zuinige 0-1 overwinning tegen een even matig FC Groningen.

Beide ploegen speelden voor rust veel te traag om de tegenstander uit verband te kunnen spelen. De betere kansjes waren echter voor PSV, maar zowel Simons als Koevermans slaagden er niet in doel te treffen.

Terwijl er voor rust nauwelijks iets te beleven viel, fleurde de partij na rust wat op. Vooral FC Groningen toonde aanvalslust. Er vielen in de beginfase wat kansen te noteren, maar al snel zakte het spelpeil opnieuw.

De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen, maar diep in blessuretijd zorgden de invallers Lazovic en Nijland alsnog voor een Eindhovens doelpunt. Nijland leverde de voorzet die door Lazovic simpel voorbij Luciano gekopt werd.

Dankzij die nauwelijks verdiende overwinning klimt PSV naar de vierde stek, terwijl Groningen tevreden moet zijn met plek zes. (AN)