nacNAC
feyFeyenoord
0-1
0-2
Datum: 10/04/2005 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Feyenoord en RKC winnen hun wedstrijd
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Feyenoord en RKC winnen hun wedstrijd
Foto: © SC

NAC Breda-Feyenoord 0-2

Feyenoord heeft voor de achtste keer op rij gewonnen in de Holland Casino Eredivisie. Nadat het vorige week AZ eenvoudig versloeg, was vandaag NAC aan de beurt. 

Toch was Feyenoord de eerste helft niet echt bij de les. De beste kansen waren in de eerste helft immers voor de thuisploeg. Doelman GÃ¥bor Babos moest enkel malen knap tussen komen zoals op een snoeiharde uithaal van Ali Boussaboun. Daarnaast stonden ook de spitsen van NAC niet scherp te spelen. Feyenoord kwam dan vlak voor rust op voosprong. Het schot van Salomon Kalou verdween via Rob Penders in doel. Meteen het 3600ste eredivisiedoelpunt van Feyenoord. 

Na rust dicteerde Feyenoord de wet. Afstandsschoten van Hossam Ghaly, Dirk Kuijt en Salomon Kalou hadden het duel al vroeg in de tweede helft kunnen beslechten. Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissende tweede goal. Met een knap afstandschot stelde Shinji Ono de winst veilig.

Doelpunten: Salomon Kalou (43.); Shinji Ono (82.)


RKC Waalwijk-Roda JC 1-0

RKC - Roda was een typische einde seizoenswedstrijd tussen twee ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben. In een zeer zwakke partij kreeg Roda voor rust de beste kansen, maar KonĂ© en CissĂ© wisten de goal niet staan. 

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Nadat KonĂ© na rust weer een kans verprutst had, wist RKC via Jason Oost wel te scoren. Vervolgens ging Roda nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste kansen waren nog voor RKC.

Doelpunten:  Jason Oost (67.)