Speeldag: Speeldag 31
Stadion: DSB Stadion
AZ kan eindelijk nog eens winnen
Jimmy Wouters

AZ heeft tussen de twee UEFA Cup-duels met Sporting Portugal nog eens van een overwinning weten te proeven. Het was immers van 19 maart geleden dat de Alkmaarders nog eens een duel in de HCE met winst wisten af te sluiten. Vandaag versloegen ze in de Hout Groningen met 2-1.

Echt veel weerwerk ondervonden de mannen van Co Adriaanse echter niet. AZ trok onmiddellijk ten aanval. Het speelde enkele kansen bij mekaar, maar toch moest het 15 minuten wachten op de openingstreffer. olaf Lindenbergh schoot feilloos binnen. Vervolgens nam AZ met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Sporting Lissabon gas terug. Groningen wist hiervan echter niet te profiteren waardoor de thuisploeg zonder zich echt moe te maken met 1-0 de rust in kon gaan.

Ook na de pauze viel er in de Alkmaarderhout bitter weinig te beleven. AZ wou het gaspedaal niet te fel induwen terwijl Groningen schijnbaar ook niet veel zin had in een partij'tje voetbal. Hierdoor bleef het publiek op haar honger zitten. Pas een kwartier voor tijd werd het publiek weer wakker geschud. Adil Ramzi nam alle spanning weg door er 2-0 van te maken. Vlak voor tijd bracht Erik Nevland nog wat spanning in het duel, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet. AZ heeft zonder kleerscheuren de overwinning behaald en mag zich zo zonder zorgen opmaken voor de riturn tegen Sporting.

Door de zege van AZ blijft Champions League-voetbal nog in zicht voor de manschappen van Co Adriaanse. Het verschil met Ajax is vier punten, met nog drie duels te spelen. Ondertussen zijn ze wel al verzekerd van deelname aan het Uefa - cup.

Doelpunten: Lindenbergh (16.); Ramzi (75.); Nevland (87.)