Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Zuiderpark
Den Haag mirakelt tegen Ajax
Anthony Van der Planken

Je hebt zo van die dagen dat alles tegenzit. Ajax had vandaag zo’n dagje. De Amsterdammers leken tegen ADO Den Haag op weg naar de zege, maar in de tweede helft gaf men een 0-3 voorsprong uit handen.

Wesley Sonck kreeg voor het eerst sinds lang nog eens een kans van Ronald Koeman. Onze landgenoot bedankte met een vroege goal. Al na zeven minuten verschalkte de spits de Den Haagse keeper met een schot. De voorzet kwam van Pienaar. Luttele minuten later liet diezelfde Pienaar zich opnieuw opmerken: hij nam een voorzet van De Jong op de slof en legde feilloos binnen.

Op het halfuur zorgde Boukhari voor de ogenschijnlijk veilige voorsprong. De linkerflankspeler, sinds enkele weken weer in de gratie van Ronald Koeman, bracht Ajax 0-3 voor. Het betekende echter het begin van het einde voor de landskampioen...

Net voor rust bracht Cédric Van der Gun ADO opnieuw in de wedstrijd. De ex-Ajacied trapte de bal voorbij Stekelenburg en schonk de aanhang van ADO, dat zich fel liet horen, opnieuw hoop.

Ajax werd zwakker met de minuut. Vooral de verdediging acteerde erg zwak. Een dikke twintig minuten voor het einde resulteerde dat in de 2-3 van Den Ouden. Zijn penalty veroorzaakte een stormloop van Den Haag. Ajax was compleet het noorden kwijt en incasseerde in de slotminuten nog de gelijkmaker van Stroeve. Het bleef bij die miraculeuze 3-3, want zelfs de inbreng van Rosales kon niet helpen.