Speeldag: Speeldag 4
Stadion: De Kuip
Superieur Feyenoord vliegt naar koppositie
Anthony Van der Planken

Feyenoord Rotterdam heeft zich vanmiddag aan kop van de Holland Casino Eredivisie gezet. De Rotterdammers klopten Twente moeiteloos, ondanks een 0-1 achterstand.

Voor de Belgen was er goed én slecht nieuws. Enerzijds stond Bart Goor wel in de basis, anderzijds bleef Thomas Buffel opnieuw op de bank. De aanvaller werd slechts tien minuutjes invallen gegund.

Feyenoord drukte in de openingsfase Twente weg, maar botste telkens op een sterk keepende Boschker. Boschker hield Twente in de match en leek even zelfs de weg naar de overwinning open te leggen. Na veertig minuten kopte Ramon Zomer de bal immers binnen, zodat Twente verrassend de leiding nam.

Feyenoord reageerde echter attent. Op slag van rust bracht Ono zijn ploeg op gelijke hoogte. Hij luidde zo het begin van het einde in voor Twente. Twee goals van Kalou bezorgden Feyenoord immers de drie punten. Kalou maakt het zo Thomas Buffel erg moeilijk. De weg naar de basis voor onze landgenoot lijkt nu helemaal versperd.

Feyenoord komt zo opnieuw aan kop van de competitie. Net als PSV Eindhoven heeft het 10 punten. Ajax volgt met 8 punten. De Amsterdammers gaven vanmiddag een 0-3 voorsprong uit handen op ADO.