Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen pakt in extremis eerste overwinning

SC Heerenveen behaalde vanavond zijn eerste overwinning van het seizoen. De Graafschap werd moeizaam met 2-0 verslagen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost voor de Friezen maar vijf minuten voor tijd kon Samaras eindelijk de score openen.

De Graafschap was duidelijk maar om één reden naar Heerenveen gekomen en dat was een punt te pakken. Hiervoor werden dan ook alle middelen gebruikt: tijdrekken, blessures spelen,... Hiervoor leek Heerenveen oorspronkelijk geen antwoord te hebben. Bovendien speelde De Graafschap-keeper Van Dijk een schitterende wedstrijd en hield hij zijn ploeg meermaals recht.

Vijf minuten voor tijd slaagde Samaras er dan toch in de score te openen, de speler mocht op het randje van de buitenspelval vertrekken en hij werkte beheerst af. In de slotminuut stelde Yildirim met een knappe vrije trap de zege veilig.