Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Vast en goed stadion
Smolders schiet RBC naar overwinning

RBC Roosendaal heeft vanavond zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Vitesse werd met 4-1 verslagen. Vitesse was voor rust nochtans de beste ploeg en kwam dan ook verdiend op voorsprong via Amoah. De Arnhemmers hadden een paar goede kansen op de 0-2, maar keeper Aerts redde iedere keer.

Na rust sloeg de wedstrijd in één minuut helemaal om. Eerst kon Ikedia mooi besluiten na een mooie dribbel, een minuut later kopte Tim Smolders de 2-1 binnen. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd helemaal. Niet veel later kon Smolders na een snelle counter de 3-1 binnenleggen. Een kwartier voor tijd stelde Dingsdag via een own-goal de 4-1-eindstand vast.

Door de zege schuift RBC op in de stand naar de dertiende plaats. Vitesse leed vanavond zijn eerste nederlaag van het seizoen.